NOVE PRIDOBITVE V VASI PUCONCI

Natisni

Člani sveta KS Puconci se zavedamo, da smo izvoljeni s strani sovaščanov, zato želimo tudi upravičiti vaše zaupanje in čim več postoriti. Včasih si mogoče zastavimo preambiciozen plan dela, tako da nam vsega ne uspe uresničiti, a verjemite mi, da se trudimo maksimalno.

Za vsa dela, ki si jih zastavimo, rabimo načrte, dogovore, dovoljenja, razpise in kar je najvažnejše- finančna sredstva. Vse to se velikokrat zavleče za mesec ali dva, včasih pa še več. Ko uredimo vse administrativne posle, se pojavi problem z izvajalci, ki kljub krizi niso vedno na razpolago, ko nam to odgovarja, oziroma zavlačujejo z deli.

Kljub vsem tegobam lahko z veseljem povem, da smo v naši vasi uredili infrastrukturo in s tem izboljšali kakovost življenja  vasi Puconci. Kar se tiče infrastrukture, nam je ostala še slepa ulica pri Cmoru ter ulična razsvetljava Franko Franc- Šavel Štefan.

V zadnjih dveh letih in pol so tekle večje investicije na prometnicah v vasi. Bila je izgrajena kolesarsko-sprehajalna pot od križišča pod Bencakovim bregom do Franko Franca, vključno z ulično razsvetljavo.

Uredili smo pločnike s podpornim zidom, kjer je bilo potrebno, od križišča pri Fujsu do okrepčevalnice Trim, prav tako z ulično razsvetljavo. Od okrepčevalnice Trim do hiše Zelko Štefana pa je bila zgrajena kolesarsko-sprehajalna pot z vso infrastrukturo.

 

pridobitve2010-04Po osmih letih obljub Občinske uprave in stalnega pritiska vaščanov in Sveta KS Puconci smo pristopili tudi k izgradnji ceste od mostu pri gostilni Sijarto-Špilak do Krančiča. To je bil do predkratkim najslabši del cestišča v vasi z ozkim grlom mostu pri gostilni. Žal se denar za izgradnjo novega mostu na občini  »ni našel«. Ko so izvajalci že dobro razkopali omenjeno prometnico, smo se z g. županom, Ludvikom Novakom, in Občinsko upravo dogovorili, da bomo most adaptirali. Odločili smo se, da obstoječo ograjo podremo in namestimo na most kovinsko ter s tem pridobimo 0,70 m širši most. Kljub razširitvi  most ne zagotavlja 100% varnosti pri srečevanju in ker je cesta res prometna, na njej pa tudi dosti pešcev ter kolesarjev, smo se člani Sveta KS Puconci odločili, da na obeh straneh mustu zgradimo lesena mostova za sprehajalce, enak lesen most pa tudi še pri mostu pri Sabolu. Na omenjeni cesti je obojestranski pločnik z vso infrastrukturo in podpornim zidom od hiše Štefanec do Šantaveca. Za 13. občinski praznik Občine Puconci je bila predana svojemu namenu.

pridobitve2010-03

 

 

V letu 2010 je KS Puconci imela v planu ureditev pokopališča za žarne grobove. Po izdelavi projekta in razpisu za izbiro izvajalca del smo dela uspeli zaključiti v mesecu oktiobru.

pridobitve2010-01pridobitve2010-02

 

To so v glavnem večja dela, ki smo jih uspeli kljub težavam dokončati in s tem izboljšati življenjske pogoje sovaščanom.

KS Puconci dobro sodeluje z občino Puconci in njenimi organi. Že leta teče dobro, že skoraj partnersko sodelovanje z OŠ Puconci. Podpiramo pa tudi vsa društva v vasi, ki v svojem imenu imajo predznak Puconci in promovirajo našo vas širom Slovenije in tudi v tujini.

Ob koncu leta nismo pozabili tudi na naše ostarele vaščane. Zbrali smo se v gostilni Kuhar-Kosi, z njimi preživeli lep nedeljski popoldan, se spominjali prehojene poti in jim obljubili, da bomo pazili na » njihovo zapuščino«.

Imamo še veliko neuresničenih načrtov, ki bi jih radi realizirali, in verjemite mi, da bomo vložili vse napore, da tudi s pomočjo vas, Puconce naredimo prijazno, mogoče tudi turistično vas.

V imenu Sveta KS Puconci želim vsem vesel božič, srečno, zdravja polno in uspešno novo leto 2011.

Predsednik Sveta KS Puconci

Štefan Sočič

KS Puconci

rekreacija-in-druzenje-na-gorickem-so-goricko Podukrep M19.2 - Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost Operacija: Rekreacija in druženje na...
dan-zena-2020-v-puconcih Tradicionalno so Puconski moški s pomočjo KS Puconci in Gostilne Kuhar-Kosi pripravili večerjo za ženske. Ob zvokih Duo Nostalgija smo se...
puconske-cvetke Spoštovani vodilni v KS Puconci Kdo je odgovoren, da se opozori in sanira take malenkosti, kot so prikazane na spodnjih slikah? V...
puconske-cvetke-2020 Spoštovani odgovorni, Kdo je odgovoren, da se opozori in sanira take malenkosti, kot so prikazane na spodnjih slikah? V Lgradu je...
trosisce-na-puconskem-pokopaliscu V letu 2016 smo se na Svetu KS Puconci začeli pogovarjati o izgradnji trosišča za pokojnike. Eden od argumentov, da zgradimo...

Objavljanje na spletni strani

Želite objaviti prispevek ali dogodek na naši spletni strani?

Pišite uredniku na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 Za oglaševanje se dogovorite na zgoraj navedenem naslovu.

000680885

Vaš IP: 3.226.245.48
Datum: 14. 08. 2020 Čas: 07:50:23